zondag 25 juli 2010

Wondering

Vanmiddag zag ik een oudere dame lopen, ze was gekleed in een oma broek tot onder haar oksels met hoog water boven haar sokken in sandalen. Op welk punt in je leven besluit je dat je er zo bij moet lopen? Waarom die muffe lelijke kleding omdat je ouder wordt? Bij deze mijn goede voornemen om nooit zo te worden.

Verder ben ik met van alles bezig het in elkaar zetten van tuinmeubelen, een website maken en eens wat andere recepten proberen. Ik ben het type eerst proberen tot je in staat bent om datgene waar ik mee bezig ben uit het raam te gooien, dan gefrustreerd wat anders doen om vervolgens toch maar eens een handleiding erbij te pakken. Het zou me een hoop tijd besparen als ik die eerst eens zou lezen maar het zou zomaar kunnen dat het in een keer lukt en dan heb ik dus eigenlijk tijd bespaard. Logica hé?
Maar bij deze het recept wat ik geprobeerd heb:

Griekse Spanakopita

Nodig:
10 vellen filobladerdeeg
225 g bladspinazie (uit de diepvries eerst even ontdooi
en)
200 g verkruimelde feta
2 eieren
1/2 theelepel nootmuskaat
50 g geraspte pittige kaas

Bewaar het filodeeg tot gebruik onder een (vochtige) theedoek. Knijp zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. Snijd de spinazie fijn en schep er de feta, 1 ei, de nootmuskaat en de geraspte kaas door. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Klop het tweede ei los. Vouw de vellen filodeeg dubbel en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Schep onderaan op de vellen een afgestreken eetlepel van het spinaziemengsel. Vouw de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek en vouw de punten nog tweemaal naar elkaar toe tot het goed gevulde driehoekjes zijn. Verhit de frituurolie tot 175 ºC en frituur de spanakopita in 2 minuten goudbruin en gaar.


Bij gebrek aan enkele benodigdheden o.a een frituur heb ik bladerdeeg gebruikt en het in de oven verwarmd (krijg je beetje een appelflap effect maar dan hartig)Ook heb ik ipv diepvries, verse spinazie gebruikt en deze met kaas en feta even in de blender gehad. Normaal gesproken hou ik niet erg van spinazie maar ik vond het erg lekker!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten